Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Cupping terapija: Drevna tehnika liječenja za moderno blagostanje

Cupping terapija: Drevna tehnika liječenja za moderno blagostanje

Cupping terapija je drevna terapeutska tehnika koja je dobila popularnost u modernim praksama blagostanja. Potičući iz tradicionalne kineske medicine, cupping uključuje postavljanje čaša na kožu kako bi se stvorilc vakuumsko-sisanje, što promoviše liječenje, poboljšava cirkulaciju krvi i oslobađa napetost. U Atrijumu, nudimo cupping terapiju kao prirodan i efikasan način za unapređenje cjelokupnog zdravlja.

Kako cupping terapija funkcioniše

Tokom sesije cupping terapije, posebne čaše se postavljaju na određene tačke na koži, obično duž meridijanskih linija tijela. Ove čaše stvaraju vakuum, što nježno privlači kožu i površinski mišićni sloj u čašu. Efekat vakuuma pomaže u stimulisanju cirkulacije krvi, oslobađanju toksina i opuštanju mišića, pružajući osjećaj opuštenosti i olakšanja.

Benefiti cupping terapije

Cupping terapija nudi širok spektar benefita za fizičko i mentalno zdravlje. Neki od ključnih benefita uključuju:

Otklanjanje bola: Cupping terapija može pomoći u ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima, uključujući bolove u leđima, vratu i glavobolje.

Poboljšana cirkulacija: Vakuum koji stvaraju čaše pomaže povećati protok krvi u tretiranim područjima, što promoviše liječenje i smanjuje upalu.

Opuštanje i smanjenje stresa: Mnogi ljudi doživljavaju cupping terapiju kao duboko opuštajuću, što pomaže u smanjenju stresa, anksioznosti i napetosti.

Detoksikacija: Cupping terapija može stimulisati limfni sistem, pomažući u uklanjanju toksina i otpadnih proizvoda iz tijela.

Ko Izvodi Cupping Terapiju

Cupping terapiju izvode obučeni profesionalci koji su upoznati s tehnikom i njenim primjenama. 

Povezane usluge iz iste oblasti