Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Gua Sha: Drevna tehnika obnavljanja kože porculanskim kašikama

Gua Sha: Drevna tehnika obnavljanja kože porculanskim kašikama

Gua Sha, poznata i kao “struganje”, je drevna terapeutska tehnika koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kako bi se potaknuo protok energije, ublažili bolovi i poboljšalo zdravlje kože. U Atrijumu, pružamo ovu inovativnu terapiju koristeći porculanske kašike kako bismo postigli maksimalne terapeutske učinke i osigurali Vašu dobrobit.

Kako se izvodi Gua Sha struganje

Gua Sha se izvodi pomoću porculanskih kašika koje se koriste za blago struganje kože duž određenih meridijana i akupunkturnih tačaka. Ova tehnika potiče protok energije, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe te potiče detoksikaciju kože. Gua Sha također pomaže u opuštanju mišića, smanjenju upala i olakšavanju napetosti, čineći kožu svježijom, zdravijom i mlađom.

Benefiti Gua Sha struganja

Gua Sha struganje nudi brojne koristi za zdravlje i ljepotu kože. Neki od glavnih benefita uključuju:

Poboljšana tekstura kože: Gua Sha struganje potiče obnovu stanica kože, čineći je glatkom, mekom i sjajnom.

Smanjenje bora i finih linija: Redovito prakticiranje Gua Sha struganja može pomoći u smanjenju bora, finih linija i drugih znakova starenja kože.

Opuštanje mišića: Blago struganje kože pomaže u opuštanju napetih mišića i ublažavanju stresa i napetosti u licu i vratu.

Detoksikacija kože: Stimulacija cirkulacije krvi i limfe potiče detoksikaciju kože, eliminirajući toksine i poboljšavajući zdravlje kože.

Ko Izvodi Gua Sha struganje

Gua Sha struganje izvode posebno obučeni terapeuti koji su stručni za tradicionalnu kinesku medicinu i tehniku Gua Sha. Naši terapeuti posjeduju duboko razumijevanje anatomije i energetskih puteva kože te su sposobni pružiti sigurnu i učinkovitu terapiju koja će vam pomoći postići zdravu i lijepu kožu.

Zašto odabrati Gua Sha struganje u Atrijumu

U Atrijumu, naši iskusni terapeuti pružaju Gua Sha struganje s ljubavlju i pažnjom prema vašoj koži. Koristeći porculanske kašike i tradicionalne tehnike, mi smo posvećeni pružanju terapije koja će Gam pomoći postići zdravu, mladoliku i blistavu kožu na prirodan i siguran način. 

Povezane usluge iz iste oblasti