Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Kozmetička akupunktura: Prirodni put do zdrave i lijepa kože

Kozmetička akupunktura: Prirodni put do zdrave i lijepa kože

Kozmetička akupunktura je inovativna terapeutska tehnika koja se sve više koristi u svijetu kako bi se poboljšao izgled kože i postigao mladolik i blistav ten. Ova terapija kombinira drevnu praksu akupunkture s modernim pristupom njege kože kako bi se postigli optimalni rezultati bez potrebe za invazivnim zahvatima ili korištenjem kemijskih preparata. U Atrijumu, nudimo kozmetičku akupunkturu kao prirodnu i sigurnu opciju za sve one koji žele očuvati mladoliki izgled i zdravlje kože.

Kako kozmetička akupunktura djeluje

Kozmetička akupunktura koristi iste principe kao i tradicionalna akupunktura, ali se fokusira na akupunkturne tačke na licu i vlasištu kako bi se potaknuo protok energije i stimuliralo regenerativne procese kože. Tanke igle se pažljivo postavljaju na odabrane tačke kako bi se potaknula proizvodnja kolagena i elastina, poboljšala cirkulacija krvi i limfe te potaknuo protok vitalne energije ili Qi kroz kožu. Ovim se postiže revitalizacija i pomlađivanje kože iznutra prema van, što rezultira zdravijim i sjajnijim tenom.

Benefiti kozmetičke akupunkture

Kozmetička akupunktura nudi niz koristi za zdravlje i ljepotu kože. Neki od glavnih benefita uključuju:

Poboljšana tekstura kože: Stimulacija akupunkturnih tačaka potiče obnovu stanica kože, što rezultira glađom i mekšom teksturom.

Smanjenje bora i finih linija: Povećana proizvodnja kolagena i elastina pomaže u smanjenju bora i finih linija te učvršćuje kožu.

Osvježen ten: Poboljšana cirkulacija krvi i limfe potiče zdraviji sjaj kože, čineći je osvježenom i blistavom.

Smanjenje upala i crvenila: Kozmetička akupunktura može pomoći u smanjenju upala i crvenila kože te ublažiti simptome različitih kožnih problema.

Ko izvodi kozmetičku akupunkturu

Kozmetičku akupunkturu izvode akupunkturolozi koji su stručni za tradicionalnu kinesku medicinu i tehniku akupunkture.

Zašto odabrati kozmetičku akupunkturu u Atrijumu

Naši stručnjaci pružaju personaliziranu njegu koja će Vam pomoći postići zdravu i lijepu kožu na prirodan način. U ugodnom i opuštajućem okruženju našeg centra, možete se potpuno opustiti i prepustiti stručnim rukama naših akupunkturologa.

Povezane usluge iz iste oblasti