Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

Tui Na masaža: Tradicija liječenja kroz dodir i manipulaciju

Tui Na masaža: Tradicija liječenja kroz dodir i manipulaciju

Tui Na masaža je drevna kineska terapeutska tehnika koja seže duboko u prošlost. Ime “Tui Na” doslovno znači “guranje” i “vraćanje”. što opisuje glavne tehnike ove masaže kako bi se uspostavila ravnoteža i potaknuo protok energije kroz tijelo. Ova tehnika tradicionalne kineske medicine koristi se već hiljadama godina kao sredstvo za liječenje različitih zdravstvenih problema i održavanje općeg zdravlja.

Kako se izvodi Tui Na masaža

Tui Na masaža kombinira različite tehnike manipulacije tijela kako bi se postigla terapeutska korist. Terapeut koristi različite vrste pritiska, trljanja, gnječenja i istezanja kako bi stimulirao energetske tokove u tijelu i uspostavio ravnotežu. Tehnike se primjenjuju duž meridijana – energetskih putanja koje se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini – i na akupunkturne tačke kako bi se potaknuo protok Qi energije i olakšao protok krvi.

Benefiti Tui Na masaže

Tui Na masaža ima brojne koristi za zdravlje i dobrobit. Neki od glavnih benefita uključuju:

Smanjenje boli: Tui Na masaža može smanjiti bol u mišićima, zglobovima i drugim dijelovima tijela.

Poboljšana cirkulacija: Manipulacija tijela i stimulacija akupunkturnih tačaka potiče protok krvi i limfe, što može poboljšati opskrbu kisikom i hranjivim tvarima tkivima.

Smanjenje stresa i napetosti: Tui Na masaža opušta tijelo i um, smanjujući osjećaj stresa i poboljšavajući opće stanje uma.

Poboljšana pokretljivost: Tehnike istezanja i manipulacije pomažu u povećanju fleksibilnosti i pokretljivosti zglobova.

Ko izvodi Tui Na masažu

Tui Na masažu izvode posebno obučeni terapeuti koji su stručni za tradicionalnu kinesku medicinu i tehniku Tui Na. Ti terapeuti imaju duboko razumijevanje anatomije tijela, meridijana i akupunkturnih tačaka, te su sposobni prilagoditi terapiju individualnim potrebama i stanju klijenta.

Razlika između klasičnih masaža i Tui Na masaže

Glavna razlika između klasičnih masaža i Tui Na masaže leži u pristupu i tehnikama koje se koriste. Dok klasične masaže obično koriste glađenje, gnječenje i tapkanje kako bi opustile mišiće i smanjile napetost, Tui Na masaža koristi dublje pritiske, manipulaciju zglobovima i istezanje kako bi se stimulirala Qi energija i uspostavila ravnoteža u tijelu.

Utjecaj meridijana i akupunkturnih tačaka u Tui Na masaži

Meridijani su energetski kanali ili putanje kroz koje se kreće Qi energija u tijelu prema tradicionalnoj kineskoj medicini. Akupunkturne tačke su specifične lokacije duž meridijana koje se koriste za stimulaciju Qi energije. U Tui Na masaži, terapeuti ciljano rade na ovim meridijanima i akupunkturnim tačkama kako bi potaknuli protok energije i postigli terapeutske učinke. Manipulacija ovih tačaka može pomoći u rješavanju energetskih blokada i vraćanju ravnoteže u tijelu.

U Atrijumu, naši stručni terapeuti pružaju Tui Na masažu s ljubavlju i pažnjom prema vašem zdravlju i dobrobiti. Posvećeni smo pružanju terapija koje će Vam pomoći osjećati se bolje u tijelu i umu. 

Povezane usluge iz iste oblasti