Ponedjeljak – Petak 08:00 – 17:00

AROMA MASAŽA - ATRIJUM

Aroma masaža: Opuštanje i oslobađanje stresa

Aroma masaža je jedinstvena terapeutska tehnika koja kombinira prednosti klasične masaže s blagodatima aromaterapije kako bi pružila duboku relaksaciju i oslobađanje stresa. Ova vrsta masaže koristi esencijalna ulja biljaka koja imaju umirujuće i terapeutske učinke na tijelo i um. U Atrijumu, vjerujemo u moć prirode i koristimo najkvalitetnija esencijalna ulja kako bismo vam pružili potpuno iskustvo opuštanja.

Razlika između klasične masaže i aroma masaže

Iako klasična masaža i aroma masaža dijele neke sličnosti, postoji bitna razlika u njihovom pristupu i učincima. Klasična masaža usmjerena je na opuštanje mišića i poboljšanje cirkulacije krvi, dok aroma masaža ide korak dalje integrirajući mirisne esencije u tretman. Esencijalna ulja koja se koriste u aroma masaži imaju dodatne terapeutske učinke, poput smanjenja stresa, poboljšanja raspoloženja i poticanja osjećaja opuštenosti. Osim toga, aroma masaža pruža holistički pristup, djelujući ne samo na tijelo, već i na um i duh.

Kako se izvodi aroma masaža

Aroma masaža u Atrijumu izvodi se u opuštajućem okruženju uz pažljivu primjenu esencijalnih ulja. Prije početka tretmana, naši stručni terapeuti će razgovarati s Vama kako bi razumjeli Vaše potrebe i preferencije. Zatim će pažljivo odabrati odgovarajuće esencijalno ulje koje odgovara Vašem stanju uma i tijela. Tokom masaže, terapeut će nježno umasirati ulje na Vašu kožu koristeći tehnike opuštajuće masaže. Mirisne note ulja će vas okružiti i uroniti Vas u duboko stanje opuštanja dok terapeut nježno radi na oslobađanju napetosti i stresa u Vašem tijelu.

Učinak esencijalnih ulja u masaži

Esencijalna ulja koja se koriste u aroma masaži imaju moćan utjecaj na vaše tijelo i um. Svako ulje ima svoje jedinstvene osobine i terapeutske učinke. Primjena esencijalnih ulja tokom masaže može potaknuti oslobađanje endorfina i serotonin, hormona sreće, koji pomažu u smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja. Osim toga, esencijalna ulja mogu imati i antimikrobna, protuupalna i detoksikacijska svojstva, pomažući u oslobađanju tijela od toksina i poticanju regeneracije stanica kože.

Zašto izabrati Atrijum za masažu

Atrijum je sinonim za kvalitetu i profesionalizam. Naš tim stručnih terapeuta posvećen je Vašem potpunom zadovoljstvu i dobrobiti. 

Povezane usluge iz iste oblasti